Hvorfor en 7-10 split-spare teknisk set er en umulighed

11-10-2019 10:40 |  KeglePortalen |  CMS Admin
Dette indhold er sponsoreret

I professionel bowling er omkring 60 % af alle skud Strikes. Men hvad med resten af skuddene? Der er lidt over 1.000 forskellige spare-muligheder i bowling og de bedste spiller kan ramme nogen af de sværeste. Der er dog en af keglekombinationerne, som de fleste bowlingspillere frygtere mere end andre - en notoriske 7-10 spilt. I denne artikel kigger vi på, hvorfor det er så så svært at ramme den berygtede kombination af kegler, og hvorfor det teknisk set er umulig at ramme sparen uden held. Det er nemlig lidt som at ramme den store jackpot hos et online casino, hvis man rammer 7-10 splitten - for teknisk set er det umuligt at ramme den med vilje uden der er held til. 

Derfor er 7-10 splitten så svær at ramme
Hvis nogen påstår, at de kan ramme en 7-10 split med vilje hver gang, så er det usandt. En bowlingbane er nemlig opbygget sådan, at før kuglen rammer keglens side for at skyde over i den anden, så falder den ud i siden og bliver spildt. Derfor kan man hverken spinne bolden eller kaste den afsted på en bestemt både, så man kan være sikker på, at den rammer begge kegler. Det er dog ikke helt umuligt at ramme den, men det kræver usandsynlig held at ramme den notoriske split, så begge kegler vælter og konverterer til en spare. For eksempel har den tidobbelte amerikanske mester Wes Malott efter 19 år i professionel bowling kun lavet tre 7-10 konverteringer. 

Som at ramme syv rigtige i lotto
Da WIred Magazine testede den notoriske split prøvede de praktisk talt alt. De spillede med en af verdens bedste bowlingspillere, hackede spillet med en robotstyret bowlingarm, og kiggede på opbygningen bag keglemaskinen. De kunne hurtigt konkludere, at de krævede mere end blot en god bowlingarm, hvis man skulle præstere at konvertere 7-10-splitten til en spare. For jo, det kan sagtens lade sig gøre, men afhænger mere af held end præcision. Faktisk bliver under en procent af alle 7-10 splits i verden konverteret om til en spare. Man kan derfor sammenligne det med at ramme syv rigtige i lotto. 

Det er muligt, men det kræver heldet med sig
For at ramme en 7-10 split kræver det både kraft, præcision og usandsynlig held. Det kræver nemlig, at den ene kegle bliver ramt tilpas hårdt og helt præcist før den bouncer over og vælter den anden kegle. Tag derudover in mente, at det ikke er en væg, men et tæppe der er bag keglerne på en bowligbane, hvilket gør keglernes hop en utilregnelige. Det vil sige, at uanset hvordan man vender og drejer det, så er det ikke muligt at forudsige keglens bane, når det rammer tæppet bagved. Derfor skal man være usandsynlig heldig, hvis man skal konvertere splitten til en spare. Den bedste mulighed man har for at give sig selv gode chancer er ifølge Wes Malott, at kaste kuglen så hårdt som overhovedet muligt og håbe på et heldigt bounce.  


Vidste du at...

 
ClubPeople.com - Få din egen portal: Læs mere


Delete item?